Spis bare lidt mere grønt !

Hjemmelavet Vegansk Wonton Suppe med Tofu og Svampe

Hjemmelavet Vegansk Wonton Suppe med Tofu og Svampe
Vegansk Wonton er meget nemt at lave og kræver kun lidt armkræfter når man skal rulle dejen ud.
Man kan egentlig sagtens bruge færdige wonton plader, men langt de fleste man kan købe indeholder også æg, så vær opmærksom på det.Veganske Wonton
De er som sagt heldigvis utroligt nemme at lave selv og man kan variere fyldet i en uendelighed.
Jeg serverer Wonton med en god kraftig grøntsagssuppe med soya og masser af lynkogte grøntsager og jeg kan rigtig godt lide at bruge kartoffelstykker i til at give lidt mere fylde. Men det gode med wonton er at man kan lave dem med lige præcis det fyld man har lyst til og kombinere det i een uendelighed med lækre grøntsager.
Veganske Wonton Plader

Vegansk Wonton med Tofu og Svampe

Vegansk Wonton er nemt at lave og man kan variere med alt mulig slags fyld.
Ret Suppe med Wonton
Køkken Asiatisk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Wonton plader

  • 250 gram gram hvedemel
  • 2 dl vand
  • lidt salt
  • tapiocha stivelse eller kartoffel eller majs

Fyld til Wonton

  • 250 gram gram champignon eller shiitake
  • 200 gram gram fast tofu
  • 3 forårsløg
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 knsp knsp salt
  • 1 tsk kværnet peber gerne sezhuan peber
  • 1 spsk rapsolie
  • 1/2 lime

Suppe

  • 1 liter grøntsagsbouillon brug anvisningen på din boillon, eller lav den selv
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk æbleeddike
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 lille chili
  • 5 kartofler
  • 1 gulerod
  • 2 tsk ahornsirup
  • salt og peber til at smage til
  • 1 spsk spsk rapsolie
  • 1/2 pok choi
  • 1/2 broccoli
  • 1 håndfuld strimlet savoykål
  • 8 rosenkål behøves ikke, men jeg kan godt lide rosenkål
  • 1 forårsløg

Sådan gør du

Wonton plader

  1. Bland mel, vand og salt og ælt dejen i en køkkenmaskine eller bare med en ske og hænderne i en skål.

  2. Ælt dejen yderligere på bordet til den er godt fast, og dæk den så til med et fugtigt klæde og lad den hvile i 20 minutter

  3. Del dejen i 2 og rul ud så tyndt du overhovedet kan, jo tyndere jo bedre.

  4. Skær dejen ud med en cirkel form, eller et klas eller en kop, så du får runde stykke. Den overskydende dej samles og rulles ud igen.

  5. Stabl pladerne med lidt stivelse imellem, så de ikke klistrer sammen

Fyld til Wonton

  1. Hak Champignon og steg dem i en gryde med rapsolie.

  2. Hak forårsløg fint og tilsæt dem til champignon. Steg i 3 minutter

  3. I en skål, smuldres tofu og champignon og løg blandes i sammen med krydderierne.

  4. Tilsæt juice fra den 1/2 lime.

  5. Smag til med salt og peber.

  6. Wonton tilberedning
  7. Fordel ca. en teske fyld på en wonton plade og fugt halvdelen af kanten med vand.

  8. Fold derefter den anden halvdel hen over fyldet og luk siderne.

  9. Fold nu endenerne sammen, eller lad dem bare være halvmåne formet.

  10. Fortsæt med den næste

  11. Når wonton skal koges, varmes rigeligt med vand op i en stor gryde til koger

  12. Læg forsigtigt wontoner i vandet og lad dem koge 5 minutter.

  13. Tag wontonen op med en hulske.
  14. Man kan også dampe dem, hvis man har mulighed for det.

Suppe

  1. Varm olie op i en gryde.

  2. Hak hvidløg og løg fint og steg dem ved medium varme i ca. 5 minutter til de er møre og gylde.

  3. Finthak chilien og tilsæt, steg yderligere 3 minutter

  4. Tilsæt bouillon, soya, æbleeddike og ahornsirup og kog op

  5. Skær kartofler, og gulerødder i mundrette bidder.

  6. Disse tilsættes 20 minutter før retten serveres.

  7. Pok choi strimles på langs, broccoli skæres i små hoveder, savoykål strimles og rosenkål klargøres ved at fjerne de yderste blade og hakke stilken af.

  8. Rosenkål tilsættes 10 minutter før retten serveres

  9. Resten tilsættes 3 minutter før retten serveres, for at grøntsagerne er sprøde.

  10. Når der andrettes så placer 3 wonton i bunden af en suppetallerken. Hæld suppe udover og slut af med friske skiver forårsløg

Opskriftsnoter

Man kan sagtens lave denne her ret, med alt muligt andet fyld, skriv hvis du har andre forslag. Jeg udvidede selv retten dagen efter som rester, hvor jeg serverede ekstra stegte butternut squash og kartoffel til, sammen med lynkogte edamame og sukkeærter

Her kan du wonton dagen efter med masser af grøntsager i stedet for suppe.
Vegansk Wonton med Grøntsager


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *