Spis bare lidt mere grønt !

Sweet and Sour med Ananas og Ristet Tofu

Sweet and Sour med Ananas og Ristet Tofu
Jeg elsker asiatisk mad og selvom jeg nok er mest til de lidt mere spicy retter så er det nu heller ikke så dårligt med en lækker frugtig sweet and sour ret.
Denne her veganske sweet and sour er baseret omkring ananas som det søde elemenet og risedddike som det sure element. Jeg kan så godt lide at give den et skud styrke med lidt sriracha og også lidt mere salt med lidt soya.
Det er ikke så tit man bruger soya og chilisauce  i sweet & sour, men jeg kan bedst lide det sådan. Hvis du hellere vil have den mere klassisk så bare udelad sriracha og soya
For at der er lidt fylde i retten, så anvender jeg udover ananasen, sprødstegt tofu, lidt nudler, sukkerærter, grønkål, spidskål, broccoli og gulerødder. Det giver bare lige lidt mere mad til retten.
Når man tilbereder denne her ret, så starter man med at klargøre tofuen, som dog steges til sidst. Så laver man sweet & sour saucen og så steger man grøntsagerne og ananas samtidig med tofu og tilsætter så saucen til grøntsagerne sammen med nudler og lader dem koge med og så til allersidst tilsættes den stegte tofu.

Sweet And Sour med Ananas og Ristet Tofu

En dejlig nem og velsmagende ret med masser af frugtig fylde

Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, Kinesisk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 3 Personer
Forfatter Søren

Ingredienser

Sweet And Sour Sauce

  • 50 Ml Soya
  • 100 Ml Ananasjuice
  • 100 Ml Vand
  • 50 Ml Riseddike
  • 1 Tsk Sriracha sauce Eller tilsvarende chilisauce, evt. bare chili flager

Ristet Tofu

  • 1 Pakke Fast Tofu 250 gram
  • 75 Gram Majsmel
  • 1 Tsk Hvidløgspulver
  • 1 Tsk Løgpulver

Fyld

  • 1/2 Broccoli i stykker
  • 1 Håndfuld Grønkål
  • 1 Håndfuld Spidskål
  • 1 Håndfuld Sukkerærter
  • 150 Gram Ananas Gerne frisk, men ellers fra dåse
  • 1 Fed Hvidløg
  • 1 Løg
  • 1 Gulerod
  • 100 gram Boghvede nudler eller alm, risnudler

Sådan gør du

Ristet Tofu

  1. Dræn tofuen for vand. Den behøver ikke være helt drænet, du kan bare gøre det med køkkenrulle.

    Skær den i mundrette bidder.

  2. Bland majsmel med løgpulver og hvidløgspulver og bland tofuen i, så majsmel dækker al tofu.

  3. Når tofuen skal steges, varmes panden godt op med sesamolie og tofuen steges på alle sider i ca. 5 minutter så de bliver gyldne.

Sweet And Sour Sauce

  1. Bland anansjuice med riseddike, sriracha, vand og soya og lad det koge ind i ca. 10 minutter.

    Stil saucen til side

Sweet And Sour med Tofu

  1. Snit ananas, brocolli og gulerødder i mundrette bidder og skær kålen og ærterne i strimler.

    Skræl ingefæren og hak den sammen med hvidløg i små stykker.

    Snit løget i tynde skiver

  2. Steg først løget ved medium varme i 4 minutter til det er let gyldent. Tilsæt resten og lad det stege i yderligere 5 minutter.

  3. Tilsæt sweet & sour saucen og led det simre i 3 minutter mere. Tilsæt nudler og kog dem med i yderligere 4 minutter.

  4. Til sidst tilsættes den ristede tofu og det blandes let sammen.

  5. Server straks og nyd den kraftige smag



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *