Spis bare lidt mere grønt !

Vegansk Æggesalat

Vegansk Æggesalat

Det er jo selvfølgelig noget vrøvl at jeg skriver æggesalat for der er jo selvfølgelig ikke noget æg i denne her opskrift, men konsistensen minder en del om helt klassisk æggesalat og det ligner også lidt og endda smagen er derhen, omend meget lækrere i mine øjne.

Det er en virkelig nem opskrift og det tager ikke mange øjeblikke at lave denne her raw salat. Lav gerne rigeligt så har du til et par dage.

Jeg anvender både zucchini/squash/courgette og gulerødder i denne her salat for at give lidt mere bid og jeg anvender også lidt inaktivt gær, men det er ikke et must hvis du ikke lige har det liggende, men det giver lidt ekstra til dybden i smagen

Opskriften svarer til ca. 350 gram “æggesalat”.

Opskrift på Vegansk Æggesalat

En lækker 100% plantebaseret "æggesalat". Super nem at lave og smager helt fantastisk

Ret Forret, Frokost
Køkken Dansk, Smørrebrød
Keyword Æggesalat, Gulerødder, Havreyoghurt, Inaktiv gær, Karry, Opskrift, Peber, Purløg, Salt, SoyaMayo, Squash, Tofu, Tomat
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 350 Gram
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 Gulerod
  • 1/4 Gul Squash Eller Grøn hvis du ikke kan få en gul
  • 1/2 Forårsløg Den grønne ende
  • 125 Gram Fast Tofu Naturel
  • 1 Tomat
  • 1 1/2 Tsk Karry
  • 1 Tsk Gurkemeje
  • 1/4 Tsk Salt
  • 1 Knsp Peber
  • 1 Spsk Inaktivt Gær Er ikke strengt nødvendigt
  • 2 Spsk Vegansk Yoghurt uden sukker Jeg brugte Havreyoghurt
  • 1 Spsk Vegansk Mayonaise
  • 1 Spsk Purløg
  • 1 Tsk Dijon Sennep
  • 1/2 spsk Æbleeddike

Sådan gør du

  1. Start med at pakke tofuen ud og hælde lagen fra. Hak den i mindre bidder.

  2. Hak gulerod, squash og tomat i små tern. Hak forårsløg fint

  3. Bland Yoghurt med, mayonnaise, Inkativt Gær, dijon sennep, æbleeddike,  gurkemeje og karry i en skål

  4. Tilsæt tofu og grøntsager og bland det godt sammen

  5. Tilsæt salt og peber og smag til

  6. Server straks på et lækkert stykke brød med lidt purløg på toppen og gerne med et par skiver squash og en gulerod ved siden af

Opskriftsnoter

Salaten har rigtig godt af at samle sig, hvis man lader den stå bare en halv time inden den serveres, så er smagen mere intens.

Man kan variere opskriften lidt ved f.eks. at proppe lidt radiser i, karse, syltede agurker og lidt paprika hvis man vil have den lidt stærkere.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *