Spis bare lidt mere grønt !

Vegansk Middelhavs Sandwich

Vegansk Middelhavs Sandwich
Denne her slags Vegansk Sandwich smager bare af sol og sommer og har en dejlig dyb smag fra de lækre stegte grøntsager og samtidig noget lethed fra tofu og smeltet vegansk mozzarella
Man kan jo bruge mange slags grøntsager, men jeg ville gerne have nogle at de lidt tungere slags med i denne her sandwich, så valget faldt på grillet aubergine, portobello og tofu. En tomat peberfrugt relish til at give sødme og syre og så noget lækker smeltet vegansk mozzarella.
Selve den veganske mozzarella kan du se opskriften på her. Den er meget nem at lave og smager fantastisk.
Det er en sandwich der er supernem at lave, men tager lidt tid dog, fordi man skal have flere ting i ovnen.
Vælg et godt brød til sandwichen. Du kan købe noget lækkert brød hos bageren eller bage f.eks. det er her toastbrød fra broedet.dk eller bare sandwich brød også fra broedet.dk

Vegansk Middelhavs Sandwich

Denne her sandwich smager bare af sol og sommer og har en dejlig dyb smag fra de lækre stegte grøntsager og samtidig noget lethed fra tofu.
Ret Fastfood, Frokost, Hovedret, Sandwich
Køkken Fransk, Italiensk, Middelhavet, Spansk
Keyword Fastfood, Sandwich
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 6 Sandwiches

Ingredienser

Aubergine

  • 1 Aubergine
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 spsk oregano
  • nok olie

Stegte Portobello svampe

  • 2 Portobello svampe
  • 1/2 tsk flagesalt
  • Lidt friskkværnet peber
  • 1/2 tsk rosmarin
  • 1/2 tsk timian

Stegt Tofu

  • 240 gram fast tofu
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk paprika
  • Lidt salt
  • Oliven olie

Tomat/peberfrugt relish

  • 1 ds hakkede tomater
  • 6 cherrytomater
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og peber

Brød

  • 12 skiver Lækkert sandwichbrød

Sådan gør du

Stegt Aubergine

  1. Auberginen skæres i skiver på langs. Læg bagepapir på en bageplade og hæld olivenolie ud over. Vend aubergine skiver i olie, de skal være helt dækket, så brug mere olie hvis du mangler.
  2. Drys krydderblanding ud over auberginerne. Steg dem i ovnen ved 250 grader i ca. 15 minutter, men kig til dem så de ikke bliver for brændte

Stegte Portobello svampe

  1. Skær portobelloen i skiver og vend i olie og krydderier. Steg dem i ovnen på bageplade i 10 minutter ved 250 grader til de er fint ristede

Stegt Tofu

  1. Skær tofu i skiver på langs, tynde nok til at de stadig holder sammen. Vend dem i olie og krydr med to slags løgpulver.
  2. Steg dem i ovnen ved 250 grader i 15 minutter til de har taget farve.
  3. Tomat/peberfrugt relish
  4. Hak løg og hvidløg og steg dem på en pande eller i en gryde i ca. 5 minutter ved middel varme. Hak peberfrugt i små tern og tilsæt til løgene, tilsæt hele cherry tomater, tilsæt de hakkede tomater og æbleeddiken og lad relishen simre i 10 minutter.
  5. Tilsæt ahornsirup og rør godt rundt.
  6. Smag til med basilikum, salt og peber

Middelhavssandwich

  1. Start med en skive brød og smør relishen ud over. Læg dernest aubergineskiver, så portobello og dernæst tofu, for at slutte af med skive vegansk mozarella. Til sidst slut af med en skive brød mere.
  2. Bag sandwichen i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, kig til den så den ikke bliver for branket. Du kan også lave den i en sandwich maker hvis du har sådan en, det er heller ikke dårligt.
  3. Server straks med en lækker grønsalat og lidt hvidløgsolie

Opskriftsnoter

Varier gerne denne her sandwich, det er rigtig lækkert med artiskok hjerter i, eller grillede asparges også.

Jeg lavede også en variant uden brug, hvor jeg brugte auberginen som brødskiver, det blev også rigtig lækkert, så fik det mere karakter af en lækker hovedret.

Server det hele med en dejlig salat til, så har du et fuldt måltid. Eller tag bare sandwichen med på turen, den er rigtig god når den er kold også.

Middelhavssandwich uden brød



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *