Spis bare lidt mere grønt !

Vegansk Pasta med Svampecreme og Bruschetta

Vegansk Pasta med Svampecreme og Bruschetta

Vegansk Pasta med Svampecreme, Bruschetta og tomatsalat

Denne her veganske pastaret er meget simpel at lave og utroligt velsmagende. Den passer godt til en dag hvor man ikke har så meget tid, men gerne vil have en fyldig ret med en dyb smag.

Der er dog en smule planlægning involveret da cremen som laves på cashewnødder, kræver at de har ligget i blød noget tid.

Kernen i retten er svampecremen som laves på ens yndlingssvampe som blandes med en cashewcreme, masser af hvidløg, krydderurter og trøffelolie.

Da årstiden byder på kantareller i rå mængder valgte jeg at lave svampecremen med halvt kantareller og halv brune champignong, men lav det gerne med portobello, enoki eller andre svampe.

Retten føles fed i det på grund af cremen og derfor syntes det er godt med en god frisk krydret tomatsalat til.

Vegansk Pasta med Svampecreme, Bruschetta og tomatsalat

Når det skal være nemt og man godt kan lide italiensk mad.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 Personer

Ingredienser

Svampecreme

  • 500 gram svampe f.eks. champignon, kantareller eller portobello svampe
  • 1 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk tørret rosmarin eller frisk hvis du har det.
  • 100 gram cashewnødder
  • 3 dl vegansk mælk soya, mandel eller havre f.eks.
  • salt og peber til at smage til
  • 1 spsk citronsaft kan udelades.
  • 2 spsk trøffelolie hvis du har ægte trøffel er det selvfølgelig at foretrække.
  • 2 spsk olivenolie

Bruschetta

  • 10 skiver godt brød
  • 1 fed hvidløg
  • 2 to mater
  • olivenolie
  • 1 spsk rosmarin
  • salt og peber

Tomatsalat

  • 4 store tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hakket basilikum
  • salt og peber

Sådan gør du

Svampecreme

  1. Start med lægge cashewnødderne i blød, de skal ligge i blød i mindst 1/2 timer, men gerne i adskillige timer.
  2. Hæld cashewnødder sammen med mælken i en blender eller foodprocessor og kør den i 1-2 minutter, indtil man får en helt blød flødeagtig creme.
  3. Hak løg og hvidløg fint og start med at stege løg i 3 minutter ved lav til mellem, til de er bløde og gennemsigtige.
  4. Hak alle svampe fint og tilsæt til løget sammen med hvidløg. Hvis du gerne vil have lidt mere bid i retten kan du evt lave nogle større stykker svamp også.
  5. Steg svampe sammen med hvidløg og løg i ca. 7-8 minutter til de har taget farve, men skal ikke være hårdt stegte.
  6. Tilsæt krydderurter, citron, trøffelolie og cashewcreme og varm op til retten småkoger. hvis retten er for cremet, så tilsæt lidt mere vegansk drik.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server straks sammen med friskkogt pasta, gerne fettucine f.eks. Men husk lige at checke at pastaen er uden æg. Jeg brugte selv Il Fornaios fuldkorns durum pasta.

Bruschetta

  1. Pensl brød med olie og gnid hvidløg på.
  2. Læg tomater på hver skive og krydr med lidt salt, peber og rosmarin
  3. Bag i ovnen på 250 grader i 15 minutter

Tomatsalat

  1. Hak tomaterne i tern og finthak hvidløg samt basilikum.
  2. Bland det hele sammen med lidt salt og peber


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *