Spis bare lidt mere grønt !

Vegansk Sushi

Vegansk Sushi

Man behøver ikke have fisk i sin sushi, og man behøver helle ikke have ris i !

Hjemmelavet vegansk sushi på blomkålsris og super friske grøntsager er bare virkelig lækkert. Server det med en god soya sauce, lidt satay, lidt sriracha sauce og selvfølgelig wasabi og så får du noget superlækker mad.

Selvfølgelig kan du lave vegansk sushi med ris og det smager helt sikkert også godt, men jeg syntes at denne her variant med quinoa og blomkålsris er virkelig lækker.

Vegansk SushiDu kan bruge lige præcis de grøntsager du har allermest lyst til og du kan supplere med stegte grøntsager, cremer osv. Da jeg lavede de her veganske sushi rolls, lavede jeg bl.a. også denne her veganske spicy crab som fyld og den er virkelig guddommelig. Se videoen lidt længere nede.

Det vigtigste når man laver vegansk sushi er at selve “risen” skal være klæbrig og til det formål der bruger jeg tahin. Bare bland lidt tahin i blomkålen og så bliver den fin klæbrig.

Brug de grøntsager du har lyst til, men følgende er i hvert fald lækre i vegansk sushi.

  • Gulerod
  • Agurk
  • Asparges
  • Avacado
  • Hjertesalat
  • Radise
  • Sesam
  • Sukkerærter
  • Blomkål/quinoa ris
  • Broccoli ris

Den opskrift jeg brugte er den der kommer herunder

Vegansk Sushi

Vegansk Sushi er ret nemt at lave og smager utrolig lækkert

Ret Hovedret
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 30 Sushi Rolls
Forfatter Søren

Ingredienser

  • 1 Blomkålshovede
  • 150 Gram Quinoa
  • 1 Agurk
  • 2 Acovado
  • 2 Gulerødder
  • 4 Blade Hjertsesalat
  • 6 Radiser
  • 2 Spsk Tahin
  • 1 Pakke Nori tang
  • 1 Spsk Riseddike
  • 1 Knsp Peber
  • Soya
  • Wasabi creme eller pulver

Sådan gør du

  1. Start med at koge quinoa som anvist på pakningen, brug gerne rød quinoa det ser flot ud

  2. Hak blomkål fint til ris, brug gerne en food processor, men pas på de ikke bliver for små

  3. Bland blomkål med riseddike, tahin og lidt peber

  4. Snit grøntsagerne i stave på ca. 7 cms længde

  5. Læg Tang papir på bambus måtte eller hvis du har en sushi presse kan du også bruge den, og læg så blomkåk quinoa blanding på starten af stykket

  6. Læg dernæst grøntsager i midten af blomkålsrisen

  7. Rul sushi rullen så stramt som muligt og slut af med at fugte tangen lidt så den klæber ved samlingen

  8. Pak rullen ind i cellofan så den kan stå og samle sig.

  9. Når det er spistetid. Pak rullen ud og skær sushi stykker med din aller skarpeste kniv, det er så meget nemmere med en skarp kniv

  10. Server straks med soya, wasabi og evt. lidt satay og sriracha

Opskriftsnoter

Jeg brugte Broccoli på samme måde som blomkåls risen i nogle af sushierne. Og lavede også noget spicy crab på tofu. Varier gerne og lav forskellige slags

Her kan du se videoen hvordan man laver vegansk spicy crab.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *